Programma Surinaamse Partij voor welzijn van Mens en Dier (SPMD)

Inleiding

De Surinaamse Partij voor welzijn van Mens & Dier (SPMD) heeft een holistische ecologistische signatuur, met als hoofdthema het streven naar een duurzame samenleving waarin welzijn van mens en dier centraal staat. De noodzaak van deze nieuwe partij is ontstaan omdat Surinaamse politieke partijen in de afgelopen 50 jaar niet de integriteit, deskundigheid, daadkracht, empathie en visie hebben getoond om het land duurzaam uit het slob te halen. SPMD is gefocust op het creeren van een duurzame, integere en empatische Surinaamse samenleving en op het bevorderen van bewustwording omtrent mensenrechten, dierenrechten en natuurrechten in Suriname. Surinamers moeten beginnen te beseffen dat de mens in harmonie met de natuur en dieren moet leven om zo een duurzame samenleving te creeren. Ze moeten beseffen dat dieren en de natuur plezier geven en goed is voor de mentale ontwikkeling en creativiteit van de mens. Daarom heeft het Belgisch parlement dierenwelzijn in de grondwet opgenomen, lees “Belgisch parlement maakt dierenwelzijn onderdeel van grondwet“. Waarom gebeurt dit ook niet in Suriname?

In het nieuwe normal is respect voor de mensen, dieren en de natuur essentieel en dient er geen ruimte te zijn voor mensen- en dierenleed. We hebben hiertoe een concreet en realistisch partijprogramma ontwikkeld. Dit wordt in dit artikel nader toegelicht. Maar nu eerst iets over deze nieuwe politieke partij.

Iedereen en alle organisaties in Suriname hebben rechten, behalve de natuur en de dieren. Zelfs de zwaarste criminelen en moordenaars in Suriname hebben rechten. Helaas hebben de natuur en de dieren geen stem en geen rechten in Suriname en tellen helemaal niet mee“— Hubert Rampersad. SPMD heeft daarom onlangs de Stichting voor Zwerfdieren Suriname opgericht om de zwerfdieren te helpen, lees hier.

Het arme Surinaamse volk is intussen moe van het protesteren en wordt elke dag armer en wanhopiger. Het volk wordt tijdens verkiezingstijd telkens weer belazerd en voor de gek gehouden. Corruptie, criminaliteit en armoede blijven maar stijgen, er wordt telkens meer geld geleend, er komen bij elke verkiezing weer tienduizend ambtenaren van de winnende partij erbij die geaccomodeerd en betaald moeten worden, er is onvoldoende exportgerichte produktie en daardoor onvoldoende valuta en daardoor een instabiele hogere koers en daardoor meer armoede en daardoor meer criminaliteit, meer (zelf)moorden, minder medicijnen, minder vertrouwen van buitenlandse investeerders, achteruitgang van onderwijs, meer zwerfdieren, meer braindrain naar Nederland, etc. Wij gaan daarom het overheidsapparaat duurzaam afslanken en de 42630 ambtenaren die te veel zijn te werk stellen in een nieuwe AI-industrie. Lees dit artikel HOE we dit duurzaam gaan realiseren “Suriname heeft 42630 ambtenaren te veel; hoe jaarlijks SRD 7244 miljoen besparen c.q. verdienen mede via nieuwe AI-industrie”.

Koers

Suriname gaat in de komende jaren blijven sukkelen met de valuta-epidemie als er niet snel een duurzame oplossing komt. Kortzichtige politici en “economen” doen er alles aan om een duurzame oplossing tegen te werken. De monetaire autoriteiten weten geen raad en zijn machteloos. De koers is nu hard op weg naar 1 op 50 en straks naar 1 op 100 te gaan! Er zijn drie concrete oplossingen voor de valuta-epidemie: 1) grootschalige exportgerichte industriele produktie, 2) USD als officiële Surinaamse valuta en 3) goud als wettig betaalmiddel.. Op dag 1 zullen alle voorbereidingen hiertoe worden getroffen en hiermee worden gestart. Er zal dus vanaf de eerste dag niet worden gefeest maar keihard worden gewerkt om Suriname binnen 1 jaar welvarend en gezond te maken. We gaan dus geen feest vieren zoals die andere politiekepartijen al 50 jaar doen! Er is dus licht in de valuta-tunnel, lees dit artikel “Dollarisatie van de Surinaamse economie (deel 4)”.

Plaag

Er verschijnen steeds weer domme, achterlijke en corrupte politici op het toneel om het volk te belazeren en steeds weer gaat het fout met het mooie Suriname omdat het volk telkens weer dom en etnish stemt. Ze zijn nooit eerder opgekomen voor de natuur en de harmonie tussen mens en dier in Suriname. Al die tijd hebben ze de dieren aan hun lot overgelaten en blootgesteld aan de grillen van dierenmishandelaars en hebben ze de natuur helpen vernietigen. Ze zijn een plaag voor de mensen en dieren in Suriname! SPMD is geinspireerd door het grote succes van de Partij voor de Dieren in Nederland. De gehele wereld wordt nu bewuster van de noodzaak van duurzaamheid, behalve in Suriname. Bij duurzaamheid is er geen ruimte voor corruptie. We gaan daarom de cultuur van duurzame corruptie in Suriname omzetten in een cultuur van integriteit en good governance, lees “Cultuur van duurzame corruptie in Suriname.

Over de Surinaamse Partij voor welzijn van Mens & Dier

De Surinaamse Partij voor welzijn van Mens & Dier (SPMD) is een Surinaamse politieke partij met een holistische ecologistische signatuur. De partij is opgericht met als hoofdthema het streven naar een duurzame mens- en diervriendelijke samenleving en bewustwording inzake welzijn en welvaart van mens en dier in Suriname. Zo is de partij ook gefocust op het creeren van een corruptievrije samenleving, realiseren van duurzame economische ontwikkeling, werkgelegenheid en welvaart, alsook het cultiveren van een klimaat van integriteit, veiligheid en innovatie, in het voordeel van alle Surinamers. Immers, welzijn van mensen en dieren in Suriname begint bij de persoonlijke integriteit van de gehele bevolking en duurzame economische groei.

De noodzaak van deze nieuwe partij is ontstaan vanwege het feit dat Surinaamse politieke partijen in de afgelopen 50 jaar niet de integriteit, deskundigheid en holistische visie hebben getoond om het land duurzaam uit het slob te halen. Ze wachten 50 jaar op Nederland om te helpen, nemen al 50 jaar geen intiatieven om het land duurzaam te ontwikkelen, ze bieden geen perspectieven aan het arme volk waardoor er een braindrain is naar Nederland, maken telkens mooie beloftes aan het volk zonder deze beloftes ooit na te komen, etc. Hierdoor gaat het land al 50 jaar achteruit gaat in plaats van vooruit. Ook Chan Santokhi laat de mensen en dieren in Suriname aan hun lot over.

Het gaat bij deze nieuwe Surinaamse politieke partij om echte duurzaamheid c.q. sustainability. Enkele hieraan gerelateerde quotes: “Sustainability is a holistic and ethical system in which humans and nature can exist in harmony for a very long period of time”– Hubert Rampersad. “We need to address the real roots of climate change, not just the symptoms. People’s personal integrity needs to be tackled, which is awareness about their behavior and actions toward human beings, animals, and plants. This is the foundation of empathy. Climate change actions need good people. The world is full of bad people, which is probably the reason why so few engage in climate change”. — Hubert Rampersad

Onderwijsinnovatie

Onderwijsinnovatie krijgt speciale aandacht. Lees ook “Naam “Anton de Kom Universiteit van Suriname” moet snel veranderen in “Universiteit van Suriname”.

Bij onderwijsinnovatie hoort ook uitbannen van domheid in Suriname, lees “Domheid is een besmettelijke ziekte in Suriname die te genezen is, maar pathologisch liegen niet.

Partijprogramma

In dit artikel ligt de nadruk op het partijprogramma dat de volgende standpunten omvat:

  • Dierenwelzijn opnemen in de Surinaamse grondwet
  • Duurzame circulaire economie met stabiele lage wisselkoers realiseren in het voordeel van alle Surinamers (lees hier HOE)
  • USD als officiële Surinaamse valuta (lees hier HOE)
  • Invoering Surinaamse muntwet waarin goud als wettig betaalmiddel wordt opgenomen.
  • Engels tot officiële taal maken voor mensen die in de publieke sector werken, zoals degenen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, onderwijs en ambtenaren. De Nederlandse taal houdt Suriname achter in haar duurzame ontwikkeling.
  • Een betere wereld helpen creeren, te beginnen in Suriname (lees hier HOE )
  • Ethisch, innovatief en visionair leiderschap en ondernemerschap in de gehele samenleving stimuleren (lees hier HOE)
  • Duurzame good governance in de gehele Surinaamse samenleving implementeren (lees hier HOE)
  • Einde corruptie in Suriname (lees hier HOE)
  • Corruptie bij Staatsolie duurzaam aanpakken (lees hier HOE)
  • Onderwijsinnovatie op alle scholen en universiteiten in Suriname (lees hier HOE).
  • Uitbannen van systematische domheid in Suriname.
  • Naamsverandering AdeKUS en complete reorganisatie, lees “Anton de Kom Universiteit gedevalueerd door mismanagement”.
  • Een cultuur van slimmer werken in plaats van harder werken realiseren en creativiteit cultiveren (lees hier HOE)
  • Een cultuuromslag in de gehele samenleving realiseren op basis van een nieuwe manier van denken en een innovatieve mindset (lees hier HOE)
  • Op basis hiervan minimaal 45.000 exportgerichte industriele fabrieken in de produktiesector en dienstverlening opzetten (lees hier HOE).
  • Overheidsapparaat duurzaam saneren. Lees dit artikel “Suriname heeft 42630 ambtenaren te veel; hoe jaarlijks SRD 7244 miljoen besparen c.q. verdienen mede via nieuwe AI-industrie“. Deze 42630 ambtenaren worden na intensieve training in deze 45.000 nieuwe bedrijven ingezet (lees hier HOE)
  • Alle parastatale en semi-parastatale bedrijven privatiseren (lees hier HOE)
  • Professioneel HRM systeem binnen alle ministeries en overheidsinstaties implementeren (lees hier HOE)
  • Een integere en innovatieve samenleving creeren (lees hier HOE)
  • Een klimaat van duurzame innovatie, integriteit en veiligheid creeren en hierdoor een effectief investeringsklimaat cultiveren (lees hier HOE)
  • Duurzame climate change acties in Suriname voortdurend initieren en stimuleren (Lees hier HOE)
  • Bewustwording in het onderwijs en de gehele samenleving ontwikkelen inzake welzijn van mens, dier en natuur (lees hier HOE)
  • Einde discriminatie en racisme in Suriname; een samenleving waarin duurzame diversiteit & inclusie is ingebed (lees hier HOE). Lees het artikel “Uitroeiing Racisme in Nederland vereist duurzame aanpak”
  • Uitbreiden, implementeren en enforcement van de anticorruptiewet
  • Stichting voor Zwerfdieren Suriname verder professionaliseren om de zwerfdieren te helpen, lees HOE.
  • Wetgeving ontwikkelen en implementeren tegen ontbossing in Suriname
  • Duurzaam, betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren in Suriname
  • Code of conduct voor maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren in Suriname lanceren
  • Autogebruik terugdringen en gebruik van het openbaar vervoer zoveel mogelijk stimuleren
  • Vermindering van energiegebruik door energiebewust gedrag van Surinamers stimuleren
  • Wetgeving lanceren die zorgt dat bedrijven mensenrechten, milieu en klimaat in Suriname respecteren
  • Subsidieprogramma opzetten om betekenisvolle samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, vakbonden en het bedrijfsleven te realiseren
  • Zware drugsgerelateerde criminaliteit harder aanpakken
  • Professionalisering dierenbescherming, justitie, defensie en gezondheidszorg
  • Ministerie voor dierenwelzijn opzetten
  • Dierenpolitie in het leven roepen
  • Slachthuizen, boerderijen, markten en transporten frequent inspecteren op naleving van in te voeren dierenwelzijnwetten
  • Dierenwelzijntraining aan politici, politie en de veeindustrie verzorgen
  • Her-invoering van dagoe-wagi
  • Opdoeken dierentuin
  • Strengere welzijnseisen dieren
  • Verkoop van dieren langs de weg verbieden
  • Aanscherping en naleving wet op de dierenbescherming
  • Geen BTW voor diervoeding
  • Strenge regels voor het houden van dieren
  • Dierenmishandeling zwaar aanpakken
  • Verbod jacht op dieren
  • Dierenrechten in de grondwet vastleggen
  • Geen dierproeven
  • Minder vlees eten stimuleren
  • Einde misstanden in de pluimveehouderij
  • Einde misstanden in slachterijen
  • Aanpak illegale dierenhandel
  • Aanpak illegale bomenkap
  • Vogels in kooien verbieden
  • Minimaal 2 jaar gevangenisstraf voor vergiftiging van honden en katten
  • Strengere aanpak diergerelateerde criminaliteit; minimaal 1 jaar gevangenisstraf voor dierenmishandeling
  • Minimaal 1 jaar gevangenisstraf voor het dumpen van honden en katten
  • Intrekking goudconcessie plus 1 jaar gevangenistraf bij gebruik van kwik in de goudwinning
  • Intrekking houtconcessie plus 1 jaar gevangenistraf indien niet volgens het Celos houtkapsysteem bomen worden gekapt
  • Nieuwe grote zwaarbeveiligde gevangenis bouwen
  • Suriname Mennonietenvrij en verboden terrein voor ze maken. Ze zullen allemaal naar Nederland worden deporteerd waar ze thuis horen, lees “Mennonieten zijn Hollanders die niet welkom zijn in Nederland, maar wel in Suriname“.

Zoals je ziet gaat het meer om mensen dan om dieren. Welke andere Surinaamse politieke partij heeft zo een uitgebreid programma? Welke partij heeft in detail uitgelegd HOE ze hun partijprogramma gaan realiseren? Dit kunnen ze niet doen omdat ze niet het integere en deskundige kader hiervoor hebben. Ze doen dit niet omdat ze toch weer zoals altijd hun beloftes niet nakomen en het volk belazeren. Trap er niet weer in!

Geen van de gevestigde oude politieke partijen in Suriname hebben bovengenoemde standpunten omdat ze hiertoe niet de kennis, mindset, visie, integriteit en leiderschapskwaliteiten hebben. Ze weten niet hoe ze deze belangrijke uitdagingen duurzaam moeten aanpakken omdat ze onvoldoende deskundig kader hebben. Ze weten ook niet dat ze dit niet weten. Ze zijn allemaal gefocust op zo veel mogelijk politieke macht verwerven om zo snel rijker te worden. Daarom gaan ze het volk bij de komende verkiezingen weer van alles beloven en helaas trapt het arme volk telkens weer in hun mooie verhalen, met alle gevolgen van dien.

De schuld ligt ook bij het Surinaamse volk. Zo blijkt uit recent onderzoek dat 45% van de Surinamers het niveau 4de klas lagere school heeft, lees dit recent artikel. Dit komt omdat de gevestigde Surinaamse politieke partijen in de afgelopen 50 jaar er alles aan gedaan hebben om het Surinaamse volk zoveel mogelijk dom te houden zodat ze altijd dom en etnisch kunnen stemmen. SPMD gaat dit vanaf 2025 drastisch veranderen door vooral ook te focussen op onderwijsinnovatie en introductie van een nieuwe denkwijze en een nieuwe mindset in ons land.

Surinaamse Partij voor welzijn van Mens en Dier (SPMD)

Paramaribo, Suriname | tpsi@live.com  

Categorieën Uncategorized

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close